Награда 100 000 евро за всеки с информация за стрелбата по сградата на албанска медия

  • 28 март 2023 14:05

  • 784
  • 0
Награда 100 000 евро за всеки с информация за стрелбата по сградата на албанска медия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Албанската полиция призова гражданите да дадат информация във връзка със стрелбата по албанската медия „Топ ченъл“ в Тирана, при която загина 60-годишният охранител на обекта Пал Коля, съобщиха албанските медии.

Полицията предлага награда от 100 хиляди евро за всяка ценна информация, която би довела до установяването на извършителите, пише „Топ ченъл“, цитирано от БТА.

Дирекцията на полицията в Тирана направи хронология на събитията около стрелбата по сградата на „Топ ченъл“ в ранните часове на понеделник и съобщи подробности от разследването по случая.

Според официалната информация от албанската полиция щети са установени по фасадата на сградата, където се помещава „Топ ченъл“, както и по два автомобила, паркирани в двора на обекта.

Превозното средство на извършителите е заснето от охранителни камери в района. Автомобилът се придвижвал по път в близост до магистралата Тирана–Дуръс, когато минал пред сградата на медията и открил стрелба, довела до смъртта на 60-годишния охранител.

След сигнала за изгорелия автомобил, който беше открит вчера сутринта и за който се предполага, че е на извършителите, на мястото на стрелбата и около подпаленото превозно средство е извършен оглед. От местопрестъплението са иззети 25 патрона, 5 снаряда и 9 осколки от боеприпаси. В обгорелия автомобил модел „Рейндж Роувър Спорт“ са намерени два автомата „Калашников“, както и патрони от същия вид като откритите при сградата на медията.

Стрелба по сградата на албанска медия, един е загинал

Според информацията на полицията, автомобилът е бил откраднат през 2020 г., като преди това е бил притежание на косовски гражданин. Оригиналният му регистрационен номер е бил открит вътре в превозното средство заедно с документите на автомобила.

Разследването продължава, а албанската полиция гарантира анонимността на всеки, който даде информация по случая, допълва „Топ ченъл“.

Цветелина Кирилова
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини