ЕС ще даде 9 млн. евро за армията на Северна Македония

  • 17 март 2023 15:40

  • 320
  • 1
ЕС ще даде 9 млн. евро за армията на Северна Македония
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа заяви, че ЕС ще даде на армията на Република Северна Македония 9 милиона евро за модернизиране, съобщи МИА.

"Имам удоволствието да съобщя, че отделяме 9 милиона евро от Европейския фонд за мир в подкрепа на армията на Република Северна Македония за подобряване и надграждане на оборудването на нейната лека пехотна батальонна група", заяви Борел в интервю за агенция МИА.

Борел: РСМ пое ангажимент да включи в Конституцията си граждани от други националности като българите

В интервюто Борел изтъкна, че ЕС подкрепя Република Северна Македония в подобряването на нейната способност да се справя с кибератаки.

Република Северна Македония също ще се възползва от регионален проект на стойност 5 милиона евро за изграждане на капацитет за киберсигурност, който ще започне да се изпълнява тази година, заяви Борел, цитиран от БТА. 

Цветелина Кирилова
320 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.17 | 16:22

1
savsem normalno e za evro pe dalite da vaorajavat darjavi koito ne sa vav evropa kato usraina i makedonia tova go mogat samo prestapnicite

Добави коментар

Водещи новини