Криминално проявен е жертвата на взрива в съда в Подгорица

  • 03 март 2023 19:12

  • 1944
  • 2
Криминално проявен е жертвата на взрива в съда в Подгорица
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Мъжът, който активира днес бомба в Основния съд в черногорската столица Подгорица днес, е загинал  съобщи националната телевизия РТЦГ, цитирана от БТА.

 Представител на полицията съобщи, че става дума за криминално проявен мъж, който е бил арестуван и разследван многократно. Властите идентифицираха мъжа като Младен Булатович на 39 години.

„Младен Булатович е бил обвиняван в различни престъпления, няколко пъти е арестуван и разследван“, каза за телевизията представител на криминалната полиция.

Булатович е активирал най-вероятно ръчна бомба около 11:35 ч. (12: 35 българско време) на входа на сградата на Основния съд в Подгорица, според данни от полицията. При взрива той е загинал, а един адвокат, двама служители на съда и трима граждани са ранени и са откарани в болница.

Бомба избухна в Основния съд в Подгорица, има жертви

Представител на Камарата на адвокатите на Черна гора каза, че в Основния съд в Подгорица обикновено има много хора, а полицейските проверки, макар и съвестни, не са достатъчни. По думите му е възможно лице да влезе в съда без да бъде извършен контрол за притежание на непозволени средства.

След инцидента сградата на Основния съд е била претърсена, а служителите са били евакуирани.

 

Валери Зайцев
1944 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.04 | 00:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.04 | 08:19

2
Павел нали те евах какво искаш още

Добави коментар

Водещи новини