В турския град Бесни български и полски пожарникари спасиха жена след продължителна спасителна операция

  • 11 февруари 2023 06:31

  • 2112
  • 5
В турския град Бесни български и полски пожарникари спасиха жена след продължителна спасителна операция
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Затрупана под отломки жена в град Бесни, окръг Адъяман, Югоизточна Турция, бе извадена жива след продължила часове наред тежка спасителна операция с участието на български и полски пожарникари, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

От 1 ч. през миналата мощ спасителните екипи се опитваха да стигнат до нея. Жената е оцеляла след прекарани на 100 часа под руините.

Спасителните екипи съобщиха по-рано пред журналисти, че краката на жената са освободени, но ръката на жената е блокирана. След продължила часове наред акция жената бе освободена.

Операцията за спасяването на жената започна към 1 ч. през нощта след получен сигнал за наличие на жив човек. Спасителите са чули сърдечен ритъм със специалните устройства, с които разполагат.

Правят тунели към затрупана жива жена в Бесни

Жената е живяла на първия етаж в блока заедно със семейството си. Предполага се, че останалите членове на семейството са мъртви.

Междувременно българските пожарникари съобщиха, че в съседната рухнала сграда също са предприети усилия за спасяването на жив човек. Не е ясно дали бедстващият човек е мъж или жена. Спасителите са чули почукване по бетонната плоча.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2112 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.12 | 19:00

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Гост

2023.02.11 | 13:14

4
А , ние как се управляваме ? Шепа българи нямаме правителство, но гледаме в паницата на другия.
поклон пред починалите

2023.02.11 | 09:52

3
Като гледам тия срутени къщи като че ли са строени с летви за покрив.Някой трябва да носи наказателна и политическа отговорност.Опозицията да вземе нещата в свои ръце иначе ердо приятеля на борисов ще ги довърши
истината

2023.02.11 | 09:45

2
Видяхте ли ккак се е управлявало турция ,да няма кой да спасява засегнатите хорица от опустошителното бедствие .Да благодарим на спасителите и героите от другите държави които не пожалиха ни ни сили не страх ,а се хвърлиха в безната на земетресението да спасяват човешки чивоти .Бог да ги благослови тези герои
Мо

2023.02.11 | 08:39

1
Ползвайте ги тези препинателни знаци. Не са за красота!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини