Ситуацията в сринатия от земетресенията град Нурдагъ остава изключително критична

  • 09 февруари 2023 13:49

  • 1542
  • 1
Ситуацията в сринатия от земетресенията град Нурдагъ остава изключително критична
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ситуацията в сринатия от земетресенията град Нурдагъ, окръг Газиантеп, остава изключително критична. 

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

Няма нито една сграда, в която може да се пребивава, каза Мустафа,  журналист от турската новинарска агенция Ихляс, пише БТА.

Всички оцелели жители прекараха поредна нощ навън, част от тях в палатки, други в колите си, трети буквално под небето, завити с одеяло, или без нищо, с което да се завият. Температурите през нощта падат до минус осем градуса. Хората си палят огън, а доброволчески екипи им докарват дърва.

Продължават спасителните работи на екипите, които издирват затрупани под отломките хора. Не е ясен броят на загиналите, постоянно се съобщава за нови жертви. Моргите в града са препълнени, каза още Мустафа. Болниците в града също са препълнени с ранени хора.

Ново чудо в Турция: Майка с две деца бяха спасени живи 78 часа след земетресението

Мустафа споделя, че е пристигнал от Газиантеп при семейството на брат си, което е имало къща в Нурдагъ. Къщата на семейството е срината, те от няколко дни спят в колите си, казват, че имат храна и вода, раздавана от доброволци. Най-големият им проблем обаче е липсата на нормално убежище. 

Десетки хиляди семейства в града остават навън на минусови температури.  В града се вижда, че от повечето турски окръзи пристигат хуманитарни помощи.

През цялото време в града се чува вой на сирени на линейки, които обаче в последните два дни в повечето случаи превозват тленни останки на загинали хора. Има и много катафалки, тежка техника работи на различни локации в населеното място. Над срутения град постоянно прелитат хеликоптери.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.09 | 13:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини