Вучич: Много съм разочарован от поведението на социалистите

  • 07 февруари 2023 15:27

  • 893
  • 0
Вучич: Много съм разочарован от поведението на социалистите
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. каза на среща с ръководството на своята Сръбска прогресивна партия (СПП), че са "останали сами", недоволен от отношенията със СПС, съобщават сръбските медии.

"По-добре да отидем в опозиция, отколкото държавата да се управлява от партийни и частни интереси. Готов съм да отида на избори като кандидат за министър-председател, но няма да се поддам на изнудване нито от Запада, нито от СПС, нито от фалшиви десни партии", каза Вучич на срещата с ръководството на СПП.

Според медии, близки до управляващите, изборите ще се проведат през септември тази година и Вучич ще бъде кандидат за министър-председател. Това било потвърдено за ТВ Пинк от източник от СПП.

Намекът за пълна промяна на политическата сцена в Сърбия се появи по време на последното заседание на парламента, посветено на Косово. Държавният глава и лидер на най-силната политическа партия в Сърбия заяви, че СПП е останала сама в защитата на държавните интереси и че народът е до него, пише вестник "Новости".

"Много съм разочарован от поведението на социалистите, които бяха някъде по средата и искаха да се харесат на всички", цитираха Вучич източници от СПП пред медии, близки до управляващите.

Президентът заяви също, че "му е писнало от корумпирани хора, които искат да забогатеят за сметка на партията, често се позовават на него в мътните си дела и винаги, когато трябва да се бият за страната и за хората, първи им обръщат гръб", пише на сайта си ТВ Пинк.

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е готов да се кандидатира за премиер

"Новости" цитира председателя на Изпълнителния съвет на СПП Дарко Глишич, който каза, че "Социалистическата партия на Сърбия продължава ежедневната си практика на флиртуване и ухажване на мръсници от опозицията. Аз ги информирам, че СПП е готова да се присъедини към опозицията днес, но никога няма да бъде част от политически договорки. Нашата политика е любов и работа за Сърбия и за нашия народ, а не кресло на всяка цена", каза Глишич.

Ако бъде взето решение да се отиде на избори, най-реалистично е те да се състоят през октомври или ноември, пише още "Новости". Близките до управляващите медии посочиха септември като възможен месец за избори.

Константин Тодоров
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини