Пистата на летище Хатай се е разцепила от трусовете

  • 06 февруари 2023 16:08

  • 2352
  • 0
Пистата на летище Хатай се е разцепила от трусовете
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (AFAD) Юнус Сезер обяви, че броят на хората, които са загубили живота си при земетресенията в Кахраманмараш, е достигнал 1121 души.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 693

По данни на AFAD земетресение с магнитуд 7,7 разлюля снощи квартал Пазарджик на Кахраманмараш. Трусът е усетен от много части на страната и в съседните държави.  

В 13.24 ч. друго земетресение с магнитуд 7,6 по Рихтер удари в квартал Елбистан в Кахраманмараш. Земетресението е усетено в много градове, особено Малатия, Газиантеп Диарбакир, Адияман. След зловещия трус стотици спасителни екипи продължават да работят интензивно в региона, тъй като много сгради се срутиха. 

Отложиха всички спортни събития в Турция, вратар е сред жертвите

„След земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 днес в Кахраманмараш, Пазарджик и Елбистан, в момента няма заплаха от цунами, което да засегне нашите брегове в Източното Средиземноморие“, се казва в изявление на AFAD.

Летище "Адана" работи нормално, но аеропортът в Малатия е затворен за граждански полети и отворен единствено за спешни полети. След второто земетресение, станало в квартал Елбистан в Кахраманмараш, сградата на терминала на летище Малатия е повредена. Летище Хатай е затворено, защото пистата му е разрушена от среднощния трус, информират от министерството на транспорта, пише "Марица".

Редица пътища в района са затворени поради срутени постройки или разломи, причинени от трусовете.

Гражданите се призовават да не пътуват, ако нямат наложителна причина, за да могат спасителните екипи да достигнат до пострадалите области.

Училищата в цяла Турция ще бъдат в принудителна ваканция до 13 февруари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини