Вучич предупреди: Ситуацията на Балканите се усложнява

  • 17 януари 2023 11:14

  • 2995
  • 6
Вучич предупреди: Ситуацията на Балканите се усложнява
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви, че ситуацията в региона е много сериозна и се усложнява, както и че "изборните игри в региона в следващия период ще означават допълнителни атаки срещу Сърбия", предаде Танюг.

Вучич каза пред телевизия Хепи, че физически атаки срещу сърби и сръбски деца се случват в Косово, но също и в Босна и Херцеговина и други места в региона, и че "това означава, че трябва да намерим изход от тази ситуация и да бъдем по-умни".

,,На Бъдни вечер те нападнаха сръбски деца и за мен е интересно, че никой - от ЕУЛЕКС, американците, германците, до службата на ООН в Косово, не каза, че са били нападнати две сръбски момчета, а граждани на Косово'', каза Вучич.

Вучич заяви, че сърби са били нападнати в Сараево, а било заявено, че "таблоидите на Вучич политизират случая" и никой не е посмял да каже, че са били нападнати само защото са сърби. Той посочи, че това е така, защото "искат Сърбия да е унизена и на колене, защото е започнала да се надига".

Партия "Сръбска листа" в Косово свиква протест след стрелбата срещу двама млади сърби

Той добави, че "съществува матрица на лъжата и той винаги е основната цел, защото само слаба Сърбия ги устройва". Допълни, че така е и в Черна гора и че черногорският президент Мило Джуканович и неговите съмишленици непрекъснато го обвиняват без причина.

,,Трябва да се опитаме да изградим и да успокоим отношенията и да се опитаме да направим тези отношения малко по-добри в региона и с бошняците, и с албанците, надявам се, че е възможно, но не съм голям оптимист'', заяви президентът на Сърбия.

Той изтъкна, че веднага след завръщането си от икономическия форум в Давос ще има среща с посредниците в диалога между Белград и Прищина.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2995 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.01.17 | 13:36

6
КУЧЕ ДЕТО НЕЗНАЕ КАК ДА ЛАЕ ВКАРВА ВЪЛКА В КОЗИТЕ,

2023.01.17 | 13:01

5
Потка ви материна сръбска дееа аз! Скоро изчезвате !!

2023.01.17 | 12:57

4
Сърбе на върбе
PaulaFox

2023.01.17 | 12:02

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.17 | 11:43

2
Така става навсякъде, където стъпи миризливия руски ботуш! :)
☠️KЮ oт Franz-Loidl-Straße Wien☠️

2023.01.17 | 11:30

1
☞✋Bлax-Фъpчил нe бeшe c Maгeca-Дeca, a c млaдaтa пyшkа Bлaxиня-Дapинa нa Koнцepтa във Bиeнa, ФAKT.⚡: tiny.cc/vrr2vz ☞⚡Пoлoжeниeтo e «Пaдa-Bлaдa» и зaтoвa дъщepя мy Bлaxиня-Дapинa, чpeз «Caмoжepтвa» тpябвa дa cпacявa ГЪ3Ъ нъ Bлax-Фъpчил!⚡: tiny.cc/srr2vz ➤⚡Пaдa-Bлaдa⚡: tiny.cc/8sr2vz

Добави коментар

Водещи новини