По-евтини ипотечни кредити за турци със средни доходи обяви Анкара

  • 04 януари 2023 13:49

  • 241
  • 0
По-евтини ипотечни кредити за турци със средни доходи обяви Анкара
©
Слушай новината Слушай новината

Ипотечни кредити с по-ниски лихви и по-дълъг падеж ще бъдат предлагани на турците със средни доходи, които искат да си купят ново жилище, съобщи днес турският министър на финансите и държавната хазна на Турция Нуреддин Небати, цитиран от Ройтерс.

Небати каза на пресконференция, че ипотечните заеми на стойност до 5 милиона турски лири (266 823 долара), ще бъдат предлагани със срок на изплащане до 15 години, а лихвите ще започват от 0,69 процента.

„Ние подготвихме „програмата моя нов дом“ за граждани със средни доходи с изгодни лихви, тригодишна подкрепа от финансовото министерство при плащанията и план за изплащане, базиран на дохода на домакинството“, уточни Небати.

Кредитите с изгодни лихви ще бъдат отпускани за нови жилища, преди, по време или след построяването, каза още Небати.

Ердоган: Възнагражденията на служителите и пенсионерите от турския държавен сектор скачат с 25 на сто

Предприемачите, които обещават да построят жилища, също ще имат достъп до финансиране, обезпечен с кредитни гаранции, от около 25 милиарда турски лири, добави Небати.

Преди оспорваните парламентарни и президентски избори в средата на годината правителството продължава с политика на фискални и парични стимули, включително увеличения на заплати и пенсии, социални помощи, както и енергийна подкрепа.

Последвайте канала на

Калина Христова
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини