Над 50 души са хоспитализирани в Ниш и Пирот, ето какво е състоянието им

  • 26 декември 2022 12:09

  • 3064
  • 2
Над 50 души са хоспитализирани в Ниш и Пирот, ето какво е състоянието им
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над 50 души са хоспитализирани в болниците в Ниш и Пирот със симптоми за отравяне с амоняк, но животът на нито един от тях не е в опасност, съобщават сръбските медии, като се позовават на най-новите информации от болничните заведения. Един човек е починал, но няма потвърждение, че причина за смъртта му е отравяне с амоняк, съобщи държавната телевизия РТС.

Полицията призова местните граждани да не напускат домовете си и да не излизат навън. Училищата, детските градини и учрежденията днес не работят.

В Пирот е обявено извънредно положение. Кметът на Пирот Владан Васич свика спешна пресконференция и обясни, че извънредното положение е обявено в момента, когато  отровният облак е надвиснал над града заради вятъра, който духа към Пирот. Той каза, че 20 вагона са били пълни с амоняк и един или два са излезли от релсите и от тях тече амоняк.

 Една цистерна е паднала в река Нишава и се очаква това да има последици за флората и фауната. Реакцията на амоняка с водата създава гъст дим и за момента доближаването до мястото е затруднено. 

Достъпът до мястото на инцидента е затворен в диаметър четири километра.

Товарен влак с амоняк дерайлира в Сърбия

Железопътният трафик е спрян, както и движението по магистралата между Пирот и Бела паланка заради димната завеса и слабата видимост. Поради лошата видимост се е стигнало до сблъсък на няколко автомобила в тази част на магистралата.

Калина Христова
3064 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2022.12.26 | 14:59

2
Състоянието им е стабилно српско.
балхалянския ИЗРудТ

2022.12.26 | 13:09

1
БАНКЯНСКО АМоня4ено ГОВЕДо

Добави коментар

Водещи новини