Няма да има проблем с доставките на газ в Северна Македония от 1 януари

  • 24 декември 2022 11:54

  • 667
  • 1
Няма да има проблем с доставките на газ в Северна Македония от 1 януари
© pixabay

Проблемът с "Макпетрол", откъдето вчера заявиха, че от началото на годината няма да внасят и доставят газ до клиентите си, е решен, каза председателят на Комисията за енергийно регулиране в Северна Македония Марко Бислимовски в интервю за ТВ 24.

По думите му газ в Северна Македония ще има, а от 1 януари ще влязат в действие нови пазарни правила.

Тази сутрин "Електроцентрали Северна Македония -Продажби" публикува покана за набиране на оферти от местни и чуждестранни компании, които могат да осигурят и доставят необходимите количества газ за производство на топлинна енергия за топлофикациите, както и за останалите потребители на природен газ в страната.

„Рисковете доставчиците да имат проблеми с ликвидността, ако определени потребители не плащат, ще ги поеме държавата чрез държавната компания ГА-МА, но смятам, че това ще са малки отклонения и така ще решим проблема", каза Бислимовски.

Скопие е сред градовете с най-замърсен въздух днес

По-рано днес премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски каза, че парно за гражданите и газ за фирмите ще има и след 1 януари, а Скопие ще бъде снабдявано без прекъсване, което означава, че няма да се налага топлофикациите да работят на дизел или мазут, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
667 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.24 | 14:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини