Ердоган разкритикува отношението на Запада към правата на човека

  • 23 декември 2022 15:07

  • 670
  • 2
Ердоган разкритикува отношението на Запада към правата на човека
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Държавите, които игнорират понятието за справедливост, са обречени на крах и спад на доверието от страна на населението. Всякакви противоречия между структурите на властта неминуемо се отразяват на обществото. Съвременната история на Турция е пример за такива кризи, заяви турският президент Реджеп Ердоган, обръщайки се към участниците в конференцията за конституционното право в ислямския свят, която започна днес в двореца Долмабахче в Истанбул, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Турският държавен глава отбеляза, че всяко отклонение от върховенството на закона неизбежно намалява уважението към съдебната и изпълнителната власт. През следващата година са планирани нови реформи в Турция, насочени към подобряване на структурите на властта. Реформите ще повишат ефективността на изпълнителната власт, както и ще допринесат за работата на законодателната и изпълнителната власт, каза Ердоган. Турският лидер отбеляза, че предприетите през последните години стъпки са позволили да се гарантира на конституционно ниво не само независимостта, но и безпристрастността на турската съдебна система, което е премахнало пропуск в правната система на страната. 

Турският президент разкритикува пристрастната политика на западните страни в областта на човешките права.

Държави, които не са в състояние да признаят наследството от колониалното минало, се опитват да учат Турция за правата на човека и върховенството на закона, подчерта Ердоган.

Тези, които при най-малката заплаха за собствената си сигурност унищожават всичко по пътя си, това разсъждават за ефективността на правната система и правосъдието на Турция. Онези, които не виждат нищо осъдително в подкрепата на кървави терористични организации в различни страни по света, се опитват да ни четат лекции по темата за човешките права. Структурите, които образуват "прегради" по пътя на мигрантите от Сирия, Ирак и африканските страни, в същото време са благосклонни към терористите от ПКК и Фетхуллах Гюлен , каза турският президент.

Ердоган отново предупреди Гърция

Ердоган отбеляза, че има множество досиета за престъпленията на лидера на ФЕТО Фетхуллах Гюлен.

Въпреки това, в страната, където се намира терористът, органите на реда все още не са почукали на вратата на вилата му, заяви Ердоган.

Турският президент обърна внимание и на грубите нарушения на международното хуманитарно право от страна на Гърция.

"Беззаконието, извършвано от Гърция спрямо мигрантите, достигна ужасяващи размери“, подчерта Ердоган.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
670 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БАнкянския ИЗруДТ

2022.12.23 | 15:37

2
Издигат Кандидатурите на Киряков и Балъков за шефове в Станишевския Гей Бардак ДАНС. ФИСТИНГА им идвал Отръки.....а Бърканичков защо го забравяте (IMG:style_emoticons/default/a050.gif) ? Мъжка Проститутка-Доносник с Халка под 10 сантиметра ФИ няма шанс да пробие в ДАНС. Кандидат Пачаврите в ДАНС преминават през Комисия по Анална Инспекция като Донаборниците:"Задни Бузи за проверка молим" Ицо Петрофф :
БАнкянския ИЗруДТ

2022.12.23 | 15:31

1
НЕ МУ СЕ СМЕЙТЕ ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК, ТОЙ Е МИЛИЦИОНЕР И ТОЛКОВА МОЖЕ. Милиционерската проститутка е държавна проститутка, лапа Пишки и лиже Задници по Устав и на Заплата,осигурена му от данъците плащани от Задунайското Работническо Склавянско Говедо. Няма по голямо падение за един родител от това детето му да стане МИЛИЦИОНЕР или недай си боже Мъжка Проститутка (Доносник) от Задунайската Държавна Сигурност-ДАНС, филиал на КГБ. Храниш го,обличаш го, учиш го и то накрая вземе че се изсере на метеното и стане МИЛИЦИОНЕР. Това означава че си тотално провален като родител и не по малък Боклук от детето си, а Лайното изсрано в семейството ти не може да се измие поне ПЕТ поколения напред. Пазарджишкото Милиционерско Говедо е доказано най-тъпото Говедо развъждано в Задунайския кенеф създаден преди 135 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!!

Добави коментар

Водещи новини