Адвокатът на Люпчо Георгиевски: Няма основания за повдигане на обвинение в ксенофобия

  • 16 декември 2022 17:44

  • 564
  • 0
Адвокатът на Люпчо Георгиевски: Няма основания за повдигане на обвинение в ксенофобия
© Getty (архив)

"Няма повдигнато обвинение към председателя на Културен клуб "Иван Михайлов" в Битоля Люпчо Георгиевски", каза неговият адвокат Насер Рауфи, предаде БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1254

Двамата останаха в прокуратурата в Битоля около час. Георгиевски бе призован на разпит като заподозрян за разпространение на расизъм и ксенофобия по електронен път.

Тази формулировка е абсурдна, заяви адвокатът. Според  него расизъм и ксенофобия има у подалите сигнала - опозиционната партия Левица.

"Обвиняват в ксенофобия нас, чиито клубове палят, по чиито клубове стрелят и искат да ги затварят. Коя е нашата ксенофобия?", попита Георгиевски, уточнявайки, че на Фейсбук страницата на сдружението няма нищо, което да е обидно, расистко или проява на ксенофобия.

Разследват за расизъм председателя на българския клуб „Иван Михайлов“ в Битоля

От прегледаните материали по подадения от Левица сигнал е станало ясно, че представените аргументи са исторически факти, снимки, цитати предимно на Иван Михайлов.

 "Това категорично не може да се приеме за разпространение на ксенофобия по електронен път", каза адвокат Рауфи.

Пред медии юридическият защитник уточни, че в прокуратурата е пристигнало и писмото  от Комисията за превенция и защита от дискриминация, което обаче е само уведомление.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини