Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Босна и Хърватия

  • 11 декември 2022 21:44

  • 537
  • 1
Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Босна и Хърватия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Силни валежи предизвикаха наводнения в части от Босна и Херцеговина и Хърватия, което доведе до затваряне на пътища и предупреждения за евакуация, съобщава БТА.

Преливащи реки в двете страни наводниха десетки къщи и пътища, което накара властите да предупредят жителите на засегнатите райони да се подготвят за евакуация, ако обилните валежи не стихнат.

Полицията в Босна потвърди, че днес работници са намерили тяло, докато разчиствали предизвикано от дъждовете свлачище, което е затрупало участък от регионален път в северната част на страната, близо до град Приедор.

Мощен циклон връхлет Гърция, има наводнени пътища и анулирани полети

Няколко други главни и регионални пътища в Северна и Северозападна Босна бяха блокирани поради наводнения или свлачища, а редица местни общности в района въведоха извънредни мерки през нощта срещу неделя.

Местните медии съобщават, че положението е особено тежко в селата около северния град Градишка, където един мост е бил отнесен, а няколко ферми са изолирани от света.

Наводненията доведоха до затваряне на пътища и в съседна Хърватия, където армията беше изпратена да помогне за укрепването на защитните съоръжения в централната част на страната около град Костайница.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
537 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.11 | 22:41

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини