Сериозно увеличение на бюджета за земеделие в Северна Македония за 2023 г.

  • 05 декември 2022 15:28

  • 279
  • 1
Сериозно увеличение на бюджета за земеделие в Северна Македония за 2023 г.
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

През следващата година Република Северна Македония ще разполага с най-големия бюджет за земеделие, в размер на 193 млн. евро, което представлява увеличение с 45 млн. евро спрямо 2022 г., съобщи на пресконференция премиерът на страната Димитър Ковачевски на съвместна пресконференция с министъра на земеделието Люпчо Николовски, предаде БТА. 

Най-много средства са предвидени за Агенцията за финансово подпомагане в земеделието и развитието на селските райони, която ще разполага със 140 млн. евро, от които 114 млн. евро са предназначени за изплащане на субсидии и осъществяване на реформа в селското стопанство.

„Предложеният бюджет за земеделие за 2023 г. е разработен, като се основава на мерки за подпомагане на земеделските производители, антикризисни мерки за устойчиво и увеличено вътрешно производство на селскостопански продукти и храни в условията на криза и модернизация на селско стопанство в средносрочен и дългосрочен план”, съобщи Ковачевски и конкретизира целите, които правителството си поставя чрез бюджета за земеделие през следващата година- авансово и своевременно изплащане на всички субсидии, устойчиво и увеличено вътрешно производство на храни, капиталови инвестиции с фокус върху напоителните системи и язовирите, увеличени инвестиции чрез програмата за развитие на селските райони с подкрепа за малки винарни, развитие на кооперациите и за жени и млади фермери, както и модернизиране на селското стопанство. 

Блокади на три основни кръстовища в Скопие обявиха частните автобусни превозвачи

Ковачевски обяви, че проектобюджетът на страната ще бъде представен детайлно във всички сектори, след като вчера с министъра на финансите представиха общата му философия. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини