Президентът на Северна Македония се срещна делегация от Парламентарната асамблея на ОССЕ

  • 14 ноември 2022 18:51

  • 362
  • 0
Президентът на Северна Македония се срещна делегация от Парламентарната асамблея на ОССЕ
© Фейсбук

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прие председателя и генералния секретар на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Маргарета Седерфелт и Роберто Монтела, съобщават от президентската пресслужба.

На срещата са били обсъдени предстоящото през 2023 г.  председателство на Република Северна Македония на ОССЕ, актуалната ситуация в организацията по отношение на развитието на сигурността в Европа, както и досегашното сътрудничество и възможностите за неговото задълбочаване.

Обменени са били мнения относно подготовката за поемане на председателството на ОССЕ догодина, както и за приоритетите на македонското председателство през 2023 г.

Пендаровски: Не смятам, че промените в Конституцията трябва да бъдат приоритет номер едно

Пендаровски е посочил, че предвид променените обстоятелства на сигурността, Северна Македония ще се съсредоточи върху възстановяване на диалога и доверието, а енергийната сигурност, екологичните въпроси, зачитането на човешките права и доброто управление, както и младежките политики, ще бъде част от приоритетните задачи на председателството на ОССЕ, пише в съобщението.

Виолета Симеонова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини