Премиерът на Албания: Благодарение на подкрепата за енергийните фирми инфлацията не достигна двуцифрено ниво

  • 09 ноември 2022 17:01

  • 198
  • 1
Премиерът на Албания: Благодарение на  подкрепата за енергийните фирми инфлацията не достигна двуцифрено ниво
© Getty (архив)

Премиерът на Албания Еди Рама каза, че подкрепата за енергийните компании в страната с около 460 милиона евро е довела до това инфлацията да не достигне двуцифрено ниво, както се е случило в много страни, съобщи местната медия АТА, цитирана от БТА.

Премиерът заяви, че правителството ще продължи да подкрепя енергетиката, за да не се повишават цените за семействата и малкия бизнес през следващата година и посочи излязлата вчера цифра за инфлацията в Албания през октомври, която е 8,3 процента.

„Средногодишната инфлация е 6,5 процента, което е потвърдено официално от Евростат, докато страните от региона са с двуцифрена и някои вървят към 20 процента инфлация. При нас е по-амортизирано именно защото сме инвестирали 460 милиона евро, почти половин милиард евро, за да защитим семействата и да защитим бизнеса от удара на едно много, много ефикасно и вредно за психологията на хората оръжие в тази част на света, каквото е енергията. Ще продължим да правим това в бюджета, който ще приемем“, каза Рама.

Албания ограничи потреблението на енергия в обществените институции и пътищата

Премиерът обеща, че ще продължи започналото тази година увеличаване на заплатите.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 20:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини