Пендаровски: И сега може да се преразгледа работата на регистрирани сдружения, ако разпалват омраза

  • 11 октомври 2022 09:33

  • 680
  • 1
Пендаровски: И сега може да се преразгледа работата на регистрирани сдружения, ако разпалват омраза
© Pixabay

Работата на регистрираните български сдружения в Република Северна Македония "със спорни имена" може да бъде преразгледана по действащия закон, каза президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в отговор на въпрос, след церемонията за награждаване на дейци в сферата на македонската народна музика. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1253

„Преди 3 месеца, предложих да бъдат направени промени в съществуващия закон и виждам, че правителството обяви, че в края на месеца ще има такова нещо. Това обаче ще реши проблема от този момент нататък. Има изтъкнати правни експерти, които твърдят, че дори в съществуващия закон има член, който може да преразгледа работата на съществуващите сдружения, ако те не работят в посоката на това, което са декларирали и сред основанията е и ако разпалват национална или религиозна омраза или нетолерантност", каза Пендаровски.

Македонци замерваха с яйца и камъни новия български център в Охрид

Според него не е случайна появата в страната на български клубове „със спорни имена”.

„Това е преднамерено от страна на българите, които живеят в Северна Македония. Някои от сдруженията са създадени преди три години, последното е създадено преди година и не е възможно, когато след 17 години, започваме скрининга и вече сме отворили  преговорния процес (с ЕС),  това да е случайно", каза Пендаровски. 

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 14:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини