Ще сезира ли УЕФА футболния ни съюз за грозните сцени в Скопие?

  • 27 септември 2022 12:56

  • 938
  • 0
Ще сезира ли УЕФА футболния ни съюз за грозните сцени в Скопие?
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

От паметния двубой в Скопие на нашите национали изминаха вече доста часове, а от БФС - ни дума, ни вопъл, ни стон за изстъпленията с българския химн и вулгарните обиди към нацията ни. На сайта на футболната ни централа има поместен спортно-технически разбор на мача и няма ни сричка за станалото извън терена, пише "24 часа".

И не е ясно, ще сезираме ли компетентните органи в УЕФА за грозните сцени в северномакедонската столица? Така, както ни заклеймиха като расисти на един мач с Англия у дома, така сега Европа трябва да чуе ясно нашето твърдо мнение по въпроса с езика на омразата.

Интересно, обърнал ли е някой от нашата официална делегация внимание на делегата на мача от евроцентралата за ехтящите нецензурни изрази на зрителите, които при това не бяха от отделни групички самозабравили се фенове, а бяха масово подети? В онзи злополучен мач с англичаните провокаторите все пак бяха групичка от 50-ина платени клакьори, които след като изпълниха мерзката си роля, напуснаха стадион "Васил Левски".

Реакциите в Скопие: Болезнена загуба, народът искаше да бием в нещо лошите съседи

В публичното пространство своето мнение за случилото се дадоха мастити политици, а от президента на БФС не чухме нито думичка - нито на неодобрение, нито на съгласие. Или ще предпочетем да се снишим?

Единственото мнение от Бояна дойде от техническия директор на БФС Георги Иванов-Гонзо: "Не искам да влизам в политически дебати. Това са фенове, които подкрепят собствената си страна". Не ви ли се струва твърде неубедително?

Последвайте канала на

Теодора Павлова
938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини