Над 99 ранени след катастрофа на метробуси в Истанбул

  • 10 септември 2022 09:29

  • 3602
  • 0
Над 99 ранени след катастрофа на метробуси в Истанбул
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Най-малко 99 души са били ранени при катастрофа на градски метробуси в квартала "Авджълар" в петък вечерта Истанбул, но няма загинали, съобщи валията на мегаполиса Али Йерликая. Катастрофата е станала привечер в пиковите за градския транспорт в Истанбул.

Системата Метробус има 45 станции, които следват околовръстния път на мегаполиса през квартал "Авджълар", в който живеят голям брой български изселници, Зинджирликую и моста на Босфора до Соутлучешме, използвайки специални автобусни ленти за почти цялата дължина на маршрута. Два от метробусите са се сблъскали на една от спирките на линията край "Авджълар". Други два, които се движели зад тях се блъснали пък във вече в катастрофиралите превозни средства, предаде БТА.

Петима загинали и 11 ранени при жп катастрофа в Хърватия

Не се съобщава причината за катастрофата. На мястото на инцидента незабавно са били изпратени линейки, пожарни и полицейски екипи.

На някои от ранените била оказана помощ на място, а други били настанени в кварталните болници. Не се съобщава за жертви.

Движението по централния път от града към "Авджълар" е било затворено за няколко часа. След катастрофата част от пътниците излезли през мантинелите на пътното платно на магистралата D100 (E5) и изложили живота си на опасност, което наложило пътната полиция да затвори и магистралата за известно време.

Републиканската прокуратура е започнала разследване на причините за катастрофата.

Росица Валентинова
3602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини