Председателят на долната камара в Румъния: Заслужаваме решението за Шенген прекалено много

  • 29 август 2022 14:54

  • 215
  • 0
Председателят на долната камара в Румъния: Заслужаваме решението за Шенген прекалено много
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Председателят на долната камара на румънския парламент и лидер на Социалдемократическата партия (СДП) Марчел Чолаку приветства днес позицията на германския канцлер Олаф Шолц по отношение на присъединяването на Румъния към Шенгенското пространство, като отбеляза, че румънците заслужават "прекалено много" това решение, а "помощта идва от един от най-важните леви лидери на Европа", предаде Аджерпрес.

"Приветствам позицията на германския канцлер Олаф Шолц, който заяви, че Румъния изпълнява всички условия за присъединяване към Шенгенското пространство. Това е нещо, което както аз, така и много колеги от СДП, сме казвали във всички разговори с нашите европейски колеги. Румъния заслужава прекалено много това решение!", написа във Фейсбук Чолаку.

Той посочи, че по този начин както румънците, които пътуват с лична или туристическа цел, така и товарните превозвачи вече няма да трябва да губят ценно време за проверки по границите със страните членки на Шенген.

Олаф Шолц: България е готова за Шенген

"Особено в случая на превозвачите, това ще означава съществено съкращаване на времето за чакане на границата, тоест по-бързо извършвани курсове с по-ниски разходи", заяви председателят на Камарата на депутатите.

Чолаку подчерта също, че тази подкрепа идва от един от най-важните леви лидери в Европа, допълва БТА.

"Благодаря на Олаф Шолц за искрената подкрепа в полза на Румъния. Като лидер на СДП се радвам много, че помощта идва от един от най-важните леви лидери на Европа. Това означава левица, солидарност и подкрепа, точно когато има най-голяма нужда!", написа Чолаку.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини