Правителството в Скопие одобри заключенията на парламента по информацията за съдържанието на преговорната рамка за членство в ЕС

  • 17 юли 2022 16:01

  • 518
  • 0
Правителството в Скопие одобри заключенията на парламента по информацията за съдържанието на преговорната рамка за членство в ЕС
© Getty (архив)

Правителството на Република Северна Македония разгледа и прие заключенията на парламента на Република Северна Македония по информацията за съдържанието на преговорната рамка за присъединителните преговори на страната с Европейския съюз, съобщи МИА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

Правителството се задължава да продължи разговорите с Европейския съюз с цел да се отблокират евроинтеграционните процеси. Въз основа на заключенията правителството в Скопие одобри предложението на френското председателство от 30 юни 2022 година.

На заседанието вчера правителството на Република Северна Македония разгледа и прие информация за утвърждаване на общата позиция на Северна Македония за политическата среща на Междуправителствената конференция за присъединяване на Северна Македония към ЕС и определи състава на държавната делегация.

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски обяви, че първата междуправителствена конференция ще се състои във вторник, 19 юли, в Брюксел.

Днес отваряме нови перспективи за държавата, нови възможности за просперитет на гражданите. От днес ще вървим напред с ускорени крачки, за да се присъединим към европейското семейство, в което много скоро и официално ще се чуе нашият македонски език, заяви Ковачевски.

Парламентът в Скопие прие Френското предложение

Последвайте канала на

Валери Зайцев
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини