Правителството на РСМ изпрати френското предложение за гласуване в парламента

  • 07 юли 2022 17:49

  • 2676
  • 1
Правителството на РСМ изпрати френското предложение за гласуване в парламента
© Wikipedia
Слушай новината Слушай новината

Правителството на Република Северна Македония изпрати т.нар. "френско предложение" за разглеждане в парламента на страната, съобщиха от правителствената пресслужба.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

На закрито заседание днес правителството на Димитър Ковачевски е разгледало предложението и информация от Министерството на външните работи.

Провокация предизвика напрежение на протеста в Скопие тази вечер

Засега в Събранието, според бившия премиер на страната Владо Бучковски, има мнозинство за приемането на пакета от документи, против който опозицията от ВМРО-ДПМНЕ и Левицата организират протести всеки ден заради "българизацията", която те виждат в текстовете, предаде БНТ.

Общественото мнение, според последно проучване, е 70% против документа, който тук се отчита като победа за българската дипломация. Според експерти, документите трябва да бъдат дебатирани и гласувани в петък или неделя, тъй като има вероятност другата седмица Събранието да не заседава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2676 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
протестират

2022.07.07 | 20:58

1
щото дори не искат да отворят конституцията и там да има българи, даже и като малцинство не искат.... никъв успех не е на българската демокрация щото тея помияри не са казали, че няма македонски език и че илинденско-преображенското въстание не е "македонско", цар самуил не е македонец, гоце делчев не е македонец и т.н всички тези исторически въпроси ги няма в предложението на френското председателство

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини