Напрежение в Скопие: Има сигнали за подготвяни провокации и за протеста тази вечер

  • 06 юли 2022 11:44

  • 1022
  • 1
Напрежение в Скопие: Има сигнали за подготвяни провокации и за протеста тази вечер
© YouTube/ Radio Free Europe

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски посети тази сутрин двамата най-тежко пострадали полицаи при снощните сблъсъци на протеста.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 666

47 общо са пострадалите служители на реда, 11 от тях - по-сериозно, а двама са с тежки наранявания в клиниката по неврохирургия в Скопие.  

Над 40 ранени полицаи, поражения по сградите на правителството и парламента и арестувани на протестите в Скопие

„Няма пострадали протестиращи, действията на полицията снощи бяха насочени изключително към тези 30-тина младежи, които с качулки и маски провокираха насилие”, заяви Спасовски.

По думите му и тази вечер се очаква напрежение. Силите на реда имат информация, че се подготвят коктейли Молотов, каквито и вчера бяха хвърляни към сградите на правителството, министерството на външните работи и парламента, каза министърът на вътрешните работи и посъветва потенциалните нарушители „да се откажат”.

Протестът е демократично право, но не може да се организира насилие и разрушаване на демократичния ред, заяви Спасовски.

„Насилието и омразата не са и не могат да бъдат решение на нито един проблем. Ще кажа на подпалвачите на протестите – не манипулирайте и не малтретирайте младите хора, за да задоволявате политическите си апетити. Вашият сценарий снощи доведе до над 40 ранени полицаи и над дузина арестувани. 27 април няма да се повтори!”, написа във Фейсбук профила си премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Радина Лазарова
1022 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.06 | 14:15

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини