На протест срещу Европа и "бугаризацията" в Скопие - гащи New York, "Адидас", запалено европейско знаме и Гоце

  • 05 юли 2022 13:10

  • 15722
  • 5
На протест срещу Европа и "бугаризацията" в Скопие - гащи New York, "Адидас", запалено европейско знаме и Гоце
© Novini.bg/ Фейсбук

В последните дни наблюдавам случващото се в Скопие: накратко има антибългарски протести, които обаче вече са и антиевропейски, пише във Фейсбук историкът и представител на МГЕРБ Драгомир Младенов. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 664

Някакви хора протестират срещу европейската перспектива на нацията си - именно, защото наравно с повишение на стандарта на живот ще трябва да се обективизира и историята им. По един или друг начин.

След сблъсъците в Скопие: СДСМ и ДСИ осъдиха инцидентите по време на протестите

И затова искам да обърна внимание на един конкретен е повтарящ се лайтмотив в реториката на антибългарите в Скопие. "Бугарите окупатори фaшиcти".

Да си поговорим за денацификация, но истинска искате лиЗнаете ли кой денацифицира днешна Македония от германците през Втората световна война? Втора българска армия.

Знаете ли каква е цената Поне 10 000 жертви. Не е Тито, не са и сръбски партизани. При двете операции, Страцино-Кумановската и Брегалнишко-Струмишката, са овладени всички важни направления в Македония. В тежка битка с елитна, нацистка СС дивизия.

В историята е важно, когато кажеш А да кажеш Б, В и така докрая. Част от македонските "историчари" и "общественици" въобще не знаят азбуката на тази наука.

Иначе кадрите са от ироничната част на нещата. Протест срещу "лошия Запад" с гащи New York, чанти "Адидас" и запалено европейско знаме. На антибългарския протест виждаме и портрет на Гоце Делчев - роден в българския град Кукуш, завършил Солунската българска мъжка гимназия, учил в българското военно училище, преподавател по български език в Щип и т.н.

Фейсбук/ Драгомир Младенов 

Срещу “бугаризацията” мерваме и кметицата на Скопие...която има постоянен адрес в Петрич от 2017 г.

Подпалвачът на българския клуб в Битоля изгори Договора със Скопие и френското предложение

Ламбе Алабаковски, който запали български културен клуб преди седмици, вчера отново демонстрира хобито си - като изгори плакат с надпис „Преспанско споразумение, българско споразумение, френско предложение, фашизъм“.

Внимавайте срещу "бугаризацията". Очевидно е опасна. Без преосмисляне на миналото и действията ни, няма как да има бъдеще.

Радина Лазарова
15722 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
България

2022.07.10 | 19:40

5
Що е маке се е лайна
Макйя ви трън

2022.07.10 | 19:38

4
СМЪРТ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ШУВИНИСТИ.....ЗА ТЕЯ ГОВНА НИКВА ЕВРОПА ,ВЕТО ДО ДУПКА
Малкият Мук

2022.07.05 | 13:48

2
Що е маке, все е ла*но!
Moze

2022.07.06 | 13:20

3
Lajna da jades fasista bugarski
PaulaFox

2022.07.05 | 13:27

1
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини