Близо 200 пожарникари цяла нощ потушаваха голям пожар на Пелопонес

  • 04 юли 2022 11:35

  • 556
  • 1
Близо 200 пожарникари цяла нощ потушаваха голям пожар на Пелопонес
© Getty Images (архив)

Близо 200 пожарникари и десетки общински служители и доброволци прекараха нощта, борейки се с голям пожар на Пелопонес, който започна при "съмнителни" обстоятелства в неделя следобед и бе поставен под частичен контрол днес сутринта, съобщава вестник "Катимерини".

Горският пожар започна близо до село Портес в източната част на район Ахая и постепенно се разпространи в Илея на юг, докато поглъщаше дървета и храсти, подклаждан от мощния вятър.

На жителите на малките села Карагианеика и Далабуреика бе наредено да се евакуират през нощта чрез SMS съобщение от гражданската служба за спешни случаи 112. Областният управител на Ахая Хараламбос Бонанос заяви за държавната телевизия ERT, че хората са се върнали в домовете си днес сутринта.

Пожар пламна на Халкидики

Ситуацията е много по-добра. Вчерашните големи фронтове бяха овладени и сега пламъците са в отдалечен район между Харавги и Портес, каза той, цитиран от БТА.

Противопожарната служба изпрати екип за разследване на палеж на мястото на първоначалния пожар, който Бонанос описва като имащ "подозрителен произход", въпреки че не даде подробности.

Владимир Василев
556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.04 | 13:08

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини