Първа среща Ковачевски-Мицкоски

  • 03 юли 2022 08:00

  • 855
  • 3
Първа среща Ковачевски-Мицкоски
© Булфото (архив) - Ковачевски

Като част от консултациите, които започна правителството на Република Северна Македония веднага след като получи европейското предложение за преговорна рамка, премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще проведе среща с лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски днес, съобщават от правителствената информационна служба. „Тази среща е част от поредица планирани консултативни срещи с лидерите на опозицията, като част от широките консултации по предложението на френското председателство“, се казва в съобщението.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

Това ще бъде първата среща на Ковачевски и Мицкоски, след като Димитър Ковачевски бе избран за премиер. Неколкократно лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ настояваше за такава среща, а постави и ултиматум тя да се състои до 10 май т.г., за да бъде обсъдена дата за предсрочни избори. В противен случай обеща "безпрецедентни действия на опозицията". Тогава Ковачевски отговори, че не се поддава на изнудване и среща между двамата не се състоя и от опозицията предприеха т.нар. активна блокада на работата на парламента. 

СДСМ: Мицкоски призна, че е срещу ЕС

След като Република Северна Македония получи предложението от френското председателство за преговорна рамка на страната с ЕС, Ковачевски обяви, че всяко решение по предложението ще бъде взето чрез диалог и консултации "в интерес на бъдещето на всички граждани" на Република Северна Македония. От петък започнаха консултативни срещи с лидерите на правителствената коалиция, с дипломатическия корпус, гражданския сектор, с представители на експертната общественост и медиите. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
855 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.07.03 | 09:56

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
ЯЖ МИ

2022.07.03 | 11:38

3
УЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
Капиталист за капиталист = другар и братушка

2022.07.03 | 08:12

1
В Русия е забранен съветски филм за световния ционизъм, от 1991 г. Русия е под игото на ционистите, няма Слава Путин без Майдан и без политиката на Порошенко и Зеленски!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини