ВМРО-ДПМНЕ: Отхвърляме предложението от Париж, Ковачевски го е приел; Да ходим на избори

  • 22 юни 2022 13:39

  • 1629
  • 1
ВМРО-ДПМНЕ: Отхвърляме предложението от Париж, Ковачевски го е приел; Да ходим на избори
© Novini.bg/ Canva

В поредното си изявление  опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ твърди, че дипломати в страната и бивши висши държавни служители потвърждават, че правителството на Димитър Ковачевски е приело предложението на френското председателство и то е „минало по каналите за комуникация между МВнР и Франция“.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

"ВМРО-ДПМНЕ отхвърля предложението на Париж и смята, че то води само до асимилация на македонците и побългаряване на държавата. Предложението не се основава на европейски ценности, а на управлението на по-силния. Ковачевски е виновен, че изобщо е приел това предложение. И с това той нанесе големи щети", казват от опозицията и уточняват, че нито един от партньорите на

ВМРО-ДПМНЕ няма да предприеме никаква стъпка по отношение на предложението за преговорната рамка на страната за преговори с ЕС, без да съгласува позициите си. 

„Ако Ковачевски смята, че предложението е добро, тогава да отиваме на избори. Той с мнението, че предложението от Париж е добро и според него проблемът с България трябва да бъде решен, а ВМРО-ДПМНЕ с мнението, че предложението е вредно за нацията и държавата и трябва незабавно да бъде отхвърлено. Така че нека хората избират!, казват от партията.

Борисов подкрепи Френското предложение за РС Македония, даде на Кирил Петков 59 депутати

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1629 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Здрасти

2022.06.22 | 15:23

1
Тези българи от северна Македония, сърбите много ги объркаха,насадиха, им чуждо самосъзнание

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини