Ердоган разкритикува развитите общества: Много говорите!

  • 20 юни 2022 12:05

  • 1942
  • 4
Ердоган разкритикува развитите общества: Много говорите!
© Getty Images (архив)

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че същинската тежест по въпроса за бежанците понасят страни като Турция, намиращи се в съседство с районите на кризи, предаде Анадолската агенция.

,,Истинската тежест по въпроса за миграцията и бежанците понасят страните като нас, намиращи се в съседство с районите на кризи, а не развитите общества, които много говорят'', каза Ердоган във видеопослание към Глобална парламентарна конференция по въпроса за миграцията, организирана в Истанбул.

Близо 30 хиляди мигранти, основно жени и деца, загубиха живота си в Средиземно море. Почти ежедневно сме свидетели на драмите на бежанци, тероризирани, ограбвани, бити, дори убивани от гръцките сили за сигурност, посочи още той, цитиран от БТА.

Ердоган отбеляза, че според данни на ООН страните с високи доходи приютяват средно 2,7 бежанци на 1000 души, а страните със средни и ниски доходи - 5,8 бежанци.

Над 16 000 нелегални мигранти са били депортирани от турските имиграционни власти миналата година

,,Тези, които използват като рекламен материал приетите от тях няколкостотин бежанци, не поемат никаква отговорност на фона на задълбочаващите се хуманитарни кризи'', заяви турският президент.

Той подчерта, че през последните седем години Турция е страната, приела най-много бежанци.

Ще продължаваме да изпълняваме тази отговорност. В този период, в който се преживява най-голямото движение на хора от Втората световна война насам, никой не може да избяга от отговорност. Докато международната общност не прояви смелост да застане лице в лице с проблемите, стоящи в основата на въпроса с миграцията, няма да може да се предотврати този проблем, подчерта Ердоган.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1942 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.20 | 12:40

2
ей циганин...ако не бяха тези " развити общества" и до сега щяхте да плюскате баклави и тъчете персийски килими

2022.06.20 | 15:07

4
Явно ти се дощяло баклава ама откъде стинки
Zzzz

2022.06.20 | 14:51

3
Уби xaxaxaxaxa

2022.06.20 | 12:20

1
ГОВОРЯТ ,ЗАЩОТО СА ОБРАЗОВАНИ ХОРА,А НЕ АНАДОЛСКИ ЧОВЕКОПОДОБНИ МАЙМУНИ!

Добави коментар

Водещи новини