Афганистанци се опитаха да влязат в Румъния през Гюргево, скрити в линейка

  • 07 юни 2022 13:49

  • 797
  • 1
Афганистанци се опитаха да влязат в Румъния през Гюргево, скрити в линейка
© Novini.bg/ Canva

Двама афганистански граждани, съответно на 20 и 25 години, са били открити от граничните полицаи в Гюргево при опит да влязат нелегално в Румъния, скрити в линейка, пътуваща от Турция за Украйна, предаде Аджерпрес.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

В съобщение на Териториалния инспекторат на граничната полиция в Гюргево шофьорът на автовоз - 41-годишен украински гражданин - се явил на граничния пункт около 3:15 часа тази сутрин. Според документите той превозвал две линейки от Турция за Украйна.

При проверка на транспортното средство полицаите установили, че покривалото на ремаркето е срязано, а вътре в една от линейките се криели двама мъже.

Румънската гранична полиция залови 27 нелегални мигранти, пристигнали с лодка от Турция

Установено било, че те са афганистански граждани на 20 и 25 години. Те не носели в себе си документи за самоличност и заявили, че са се качили в превозното средство на територията на Турция, без шофьорът да знае за това. Намерението им било да стигнат до Германия.

Граничните полицаи са прекратили пътуването на нелегалните мигранти и съгласно румънско-българския протокол за сътрудничество афганистанските граждани и превозното средство са предадени на българските власти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Баце

2022.06.07 | 14:02

1
Гадно, долно, мръсно европейско двуличие !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини