Доц. Ташев: Няма очаквания ветото за РС Македония да бъде вдигнато на 24 май

  • 23 май 2022 09:00

  • 423
  • 2
Доц. Ташев: Няма очаквания ветото за РС Македония да бъде вдигнато на 24 май
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

"Петков говори различни неща пред нашите и пред западните медии, дава противоположни послания, които създават очаквания. Няма очаквания ветото да бъде вдигнато на 24 май, по-скоро ще се обяви, че в близо бъдеще ще се обсъжда това, но не и в първото полугодие". Това заяви анализаторът доц. Спас Ташев от БАН за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

По думите му РСМ е член на НАТО, така че е защитена от всякаква агресия. "Подсъзнателният елемент във версията на Скопие е, че България извършва идеологическа агресия към тях. Имаме координирана пропаганда на опозицията в РСМ. Очакваме жест от страна на Скопие. Не виждам нищо в посока на нашите искания, нито индикации Македония да работи за компромиси. Евродипломацията оказва натиск на България да е по-отстъпчива, но и към тях, за да изпълнят условията. Говори се, че обслужваме руския интерес, като не вдигаме ветото", посочи той. 

Сабрутев за РС Македония: Темата изисква национално съгласие

Според него е била грешна политиката ни през последните 30 години. "Подходът на Петков е проактивен и рационален, но е неподготвен. През последните 4 месеца няма съществена промяна в отношенията ни със Скопие. Нашият премиер очевидно е поел ангажименти за падане на ветото и иска да разтовари отговорността от себе си.  Ще има девалвиране, ако постоянно свикваме КСНС заради РСМ", смята доц. Ташев.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
423 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
До 1

2022.05.23 | 13:42

2
Доц.Ташев е най добрия анализатор и историк,изключително компетентен по отношение РСМ.Прочети трудовете и книгите му.
Еми...

2022.05.23 | 09:09

1
А какъв е тоя пореден безмозъчен "капацитет" и защо ни го сервират?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини