Румънската гранична полиция залови 27 нелегални мигранти, пристигнали с лодка от Турция

  • 18 май 2022 10:05

  • 322
  • 1
Румънската гранична полиция залови 27 нелегални мигранти, пристигнали с лодка от Турция
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Румънски граничари от Бреговата охрана откриха в района на селището Сфънту Георге 27 нелегални мигранти, пристигнали с лодка от Турция, подпомагани от двама каналджии, които са задържани за 24 часа, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Генералния инспекторат на гранична полиция.

Граничните полицаи засекли на 16 май в международни води подозрителна лодка, която се била насочила към румънския бряг, и предприели наблюдение.

По-късно румънската гранична полиция заловила 27 чуждестранни граждани от Сомалия, Ирак, Судан, Сирия и Афганистан, които били подпомагани в пътуването от Турция до Румъния от двама каналджии.

Осемнайсет мигранти са били спасени от лодка южно от гръцкия полуостров Пелопонес

Разследването на румънските власти по случая продължава, а лодката е конфискувана.

Двамата каналджии са задържани за 24 часа и ще бъдат изправени пред трибунала на Констанца с искане да им бъде наложен предварителен арест, информира румънската гранична полиция.

Виолета Симеонова
322 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.18 | 15:29

1
Нямат ли надраскани по ръцете/краката св*ас*ти*ки, тотенкопф, портрети на Хи*тл*ер, надписи Бяла Гордост/Сила - давете ги смело тия ГОИ... Ние в Европа сме / пак сме си нацисти/фашисти и тук подркрепяме/симпатизираме и най-вече ОБИЧАМЕ нацисти/фашисти - като нашите братя и сестри от Азов!!! Ааааааа - за малко да забравя...!!! Все пак, ако са сходни мургавелковци - ги питайте нещо на иврит, че може да са нашите братя ционисти/нацисти/фашисти от Израел, а те въпреки цвета на кожата им - са си от нас... Вижте само колко последователно/методично/систематично избиват Гоите от Палестина през няколко месеца...!!! :)

Добави коментар

Водещи новини