Ердоган: От изборите в Турция зависи влизането на страната в групата на десетте най-развити икономики

  • 11 май 2022 16:52

  • 2285
  • 0
Ердоган: От изборите в Турция зависи влизането на страната в групата на десетте най-развити икономики
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

"Изборите през 2023 г. са важни не за Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, а за Турция. От резултата им зависи влизането на страната в групата на десетте най-развити икономики в света", заяви президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва на заседание на окръжните управители на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), съобщава в. "Айдънлък", цитиран от БТА.

Президентът открои важността на всички избори досега, като по думите му изборите през ноември 2002 г., когато ПСР се изкачи на власт, са били "повратна точка" за Турция.

"Изборите през 2023 г. ще останат в историята както като равносметка за постиженията на страната ни под управлението на правителствата на ПСР, така и като предвестник на визията ни за 2053 г.", каза той.

Ердоган обеща да засили покупателната способност на гражданите с ниски доходи

"Тези избори не са важни за ПСР, не са важни за Тайип Ердоган, а са важни за Турция. От избора, който ще бъде направен през 2023 г., зависи Турция да разкъса веригата на развиваща се страна и да се превърне в една от десетте най-големи икономики в света", посочи още турският президент.

По думите му единствената задача, която опозицията междувременно си поставя, е да върне страната 20 години назад.    

Мая Йорданова
2285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини