Дадоха на прокурор Любчо Георгиевски, шеф на клуб "Иван Михайлов" в Битоля

  • 11 май 2022 16:06

  • 1021
  • 2
Дадоха на прокурор Любчо Георгиевски, шеф на клуб "Иван Михайлов" в Битоля
© КЦ Иван Михайлов

Партия "Левица"в Република Северна Македония е сезирала прокуратурата в Битоля за извършено престъпление от председателя на Културен център "Иван Михайлов"-Битоля Любчо Георгиевски, съобщиха на фейсбук профила си от партията.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

В публикацията на политическата партия се посочва, че обвиняват Георгиевски в извършване на престъпления, като „излагане на присмех на македонския народ, подбуждане на омраза, раздори или нетърпимост на национална, расова, религиозна и друга дискриминационна основа“.

Реакциите у нас след откриването на клуб "Иван Михайлов" в Битоля: Какво реално се случи?

В качеството му на председател на Сдружението (Културен център „Иван Михайлов“-Битоля) умишлено е използвал помещенията на клуба за публикуване на цитат „в голям формат на Ванчо (Иван) Михайлов с обиден език с цел провокиране, отричане и осмиване на македонския народ“. От „Левица“ обвиняват Георгиевски и за “дискриминационно съдържание на публикуван статус във Фейсбук (не се уточнява кой е статусът), с който предизвиква "пламенно чувство на омраза и нетърпимост, пряко обижда и омаловажава македонския народ и държава, като налага границите на приемственост на македонския народ от 1945 година и пренебрегвайки вековното му съществуване преди това“, пишат на фейсбук страницата си от „Левица“, съобщава БТА.

Партията има двама депутати в парламента в Република Северна Македония, а по време на откриването на сградата на Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля от „Левица“ обявиха организиране на протести.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1021 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.11 | 17:32

2
Скоро ще видят ЕС от вътре, на куково лято.
Stamatis

2022.05.11 | 16:46

1
МВнР да привикат посланика на тази измислена република и да питат твърдо, ако не с кютек ще ги стигнем!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини