В Турция разрешават музиката в заведенията до 1 ч. през нощта

  • 11 май 2022 10:55

  • 287
  • 0
В Турция разрешават музиката в заведенията до 1 ч. през нощта
© Novini.bg/ Canva

В Турция удължиха до 1 ч. през нощта разрешеното време за пускане на силна музика и за изпълненията на живо в баровете, кафенетата и ресторантите, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31553

Решението е взето във връзка с намаляването на случаите на коронавирус в страната. То е било прието след искания на представители на туристическия бранш във връзка с наближаващия летен туристически сезон. Решението за удължаването на позволеното време за силна музика в заведенията бе прието съвместно от министерството на здравеопазването, министерството на околната среда, градоустройството и климатичните промени, министерството на вътрешните работи и министерството на културата и туризма.

Съответен документ е изпратен до всички 81 валийства в Турция.

Ситуацията с COVID-19 на Балканите

В последно време броят на заразените с коронавирус в страната намалява. За последното денонощие са регистрирани 1858 новозаразени. Седем души са загубили битката с коронавируса, а оздравелите са 1511.

85,5 на сто от населението в страната е ваксинирано срещу коронавируса, а 93,2 процента са с поставена първа доза ваксина, предаде БТА.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини