Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ върши всичко друго, но не и градивна политическа работа

  • 28 април 2022 19:25

  • 684
  • 1
Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ върши всичко друго, но не и градивна политическа работа
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Правителството е стабилно и управлява отговорно, а изявленията на Мицкоски са отражение на безсилие и липса на идеи за градивност. Ако искаше да направи нещо конструктивно досега, ВМРО-ДПМНЕ имаше възможност да го направи. Вместо това те произвеждат фалшиви новини, предизвикват истерия и мобилизират партийни протести. ВМРО-ДПМНЕ върши всичко друго, но не и реална и градивна политическа работа, написа във Фейсбук профила си премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по повод предложението на лидера на опозицията Християн Мицкоски да се срещнат, за да договорят дата за предсрочни избори до 10 май.

Предложението на Мицкоски, според Ковачевски, е втори опит да бъде притискан.

Мицкоски: Договор с България след гаранции от Брюксел

„Не ме касаят егоистичните му политически амбиции, а интересите на гражданите и държавата”, написа Ковачевски.

По думите му правителството има много отговорна работа, „а това е управлението на най-голямата икономическа криза след Втората световна война. За избори не са нужни нито срещи, нито избори, а отговорно действие на всички политически партии. Необходима е функциониращ парламент, за да бъдат приети  закони и рационално изразходване на бюджета в тези кризисни времена. Това обаче явно не интересува Мицкоски, защото никога не се е интересувал от гражданите и техните нужди, а само от политическата си кариера. За щастие ние сме отговорна партия и правителство, които няма да допуснат подобни желания на опозицията, които са във вреда за гражданите и водят към несигурност, харчене на огромни бюджети и нови кризи.”

На думите на лидера на ВМРО-ДПМНЕ, че ако срещата не се случи от партията ще предприемат действия, които до сега не са били предприемани, Ковачевски отговори, че не реагира на заплахи.

„Деструктивността е характеристика и запазена марка на Мицкоски и неговата партия, но гражданите виждат и признават това и смятам, че подобни изявления категорично ще бъдат заклеймени”, завършва поста си във фейсбук Димитър Ковачевски.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
684 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.28 | 20:11

1
Браво, НАТО да ликвидира руските агенти в РСМ.

Добави коментар

Водещи новини