Кристалина Георгиева на посещение в лагер за сирийски бежанци в Турция

  • 20 юни 2012 07:42

  • 901
  • 0
Кристалина Георгиева на посещение в лагер за сирийски бежанци в Турция
©

По случай Световния ден за бежанците еврокомисарят за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакциите при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование ще посети днес лагера за сирийски бежанци край град Килис, в областта Газиантеп в Югоизточна Турция.

Тя ще разговаря с настанените в лагера сирийски граждани.

Край Килис се намира един от четирите лагера за сирийски бежанци на турска територия, в който сега се приютяват около 15 000 сирийски граждани. Броят им надхвърля капацитета на лагера,който е за около 12 000 души.

Еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование ще участва и в церемония по поставянето на първата копка на нов лагер за сирийските бежанци в областта Газиантеп, който ще се финансира от фондовете на ЕС за хуманитарни помощи. Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование ще разговаря с турския министър по европейските въпроси Егемен Багъш и с други висши турски представители във връзка със сирийската криза и сътрудничеството между Турция и европейските институции по проблема за хуманитарните помощи за сирийското население.

"Хуманитарната ситуация в Сирия се е превърнала от лоша в отчайваща и хиляди невинни цивилни, включително и деца, плащат печална цена," заяви неотдавна Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Според турски представител във Върховния комисариат за бежанците броят на сирийските бежанци в Турция надхвърля 30 000 - около една трета от всички сирийски граждани, които от началото на конфликта са избягали в други страни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини