Косово прие законопроект забрани износа на храни

  • 13 април 2022 14:03

  • 399
  • 1
Косово прие законопроект забрани износа на храни
© Getty (архив)

Правителството на Косово прие на днешното си заседание законопроект за минималната заплата в страната, решение за освобождаване от данък на минималната заплата, решение за забрана на износа на основни земеделски продукти и законопроект за актуализация на бюджета за тази година, предаде агенция Бета, цитирана от БТА.

Премиерът Албин Курти заяви, че вчера са представени нови мерки от "Пакета за икономическо възраждане" на стойност 100 милиона евро. Полза от тези мерки ще имат около 800 хиляди граждани или на практика всяко семейство в Косово, каза той.

Законопроектът открива път към увеличение на минималната заплата на 264 евро бруто, полза от което ще имат 100 000 работещи. Премахва се данъкът върху минималната заплата.

"Решението за забрана на износа на основни земеделски продукти при тези обстоятелства има за цел да осигури снабдяването на гражданите с основни продукти като пшеница, царевица, брашно, олио, сол и захар", каза Курти.

Приета е и актуализация на бюджета за тази година, който се увеличава от 2,75 милиарда евро на 2,9 милиарда евро.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Koko

2022.04.15 | 19:41

1
Bravo,ba Kosovo,bravo na Turzija-vrashtane na nazionalnite darzavi,kakto predi,da si proizvezdat za sobstvennijat si narod

Добави коментар

Водещи новини