Премиерът на Косово: Искаме в НАТО и ЕС

  • 19 юни 2012 12:20

  • 776
  • 1
Премиерът на Косово: Искаме в НАТО и ЕС
©

Целта на Косово е пълноправно членство в Европейския съюз и НАТО, каза премиерът на най-новата балканска държава Хашим Тачи.

Косово е приятелска страна на България, заяви министър-председателят на най-младата балканска държава на пресконференция в Министерски съвет с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Чест и удоволствие е днес да съм в София, България, и да почувствам топлото гостоприемство. Чувствам се добре, че се намирам в една страна пример за стабилност, толерантност, икономическо развитие и прилагане на европейските стандарти в нашия регион - каза Хашим Тачи. Той благодари за това, че България е една от първите страни, признала Косово. Успехът на Косово е общ резултат на целия ЕС и САЩ, НАТО и всички международни организации - каза Хашим Тачи. Благодаря за подкрепата ви за процеса на изграждане на Косово, допълни той.

Косово днес е независима държава, призната от 91 държави от света. Очакваме признаване и от други държави, каза премиерът на Косово, който е на посещение у нас.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
776 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
туземец

2012.06.20 | 11:26

1
Ама,ама въобще шиптърите не са ми приятели.Още една недоносче-държава продукт на тъпата американска политика.Македония сега пък и Косово тъпи продукти раждащи отровни плодове.Допускането на Хашим Тачи въобще в България е груба грешка,камо ли оказването и на почести.

Добави коментар

Водещи новини