Подаде оставка лидер на партия от управляващата коалиция в Румъния

  • 02 април 2022 15:47

  • 654
  • 2
Подаде оставка лидер на партия от управляващата коалиция в Румъния
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Оставка подаде днес Флорин Кицу, лидерът на дясноцентристката Националнолиберална партия (НЛП), която е част от управляващата коалиция в Румъния, съобщи агенция Аджерпрес, цитирана от местни и чужди медии, пише Нова телевизия.

Той заемаше поста само около шест месеца.

Румънският премиер: Русия е най-сериозната заплаха за сигурността на Югоизточна Европа

Като председател на Сената Кицу отказа да уточни дали ще напусне и този пост. Той бе избран за лидер на НЛП на 25 септември миналата година с пряката подкрепа на президента Клаус Йоханис. Но сега повечето ръководители на местните клонове на партията поискаха неговата оставка.

Недоволството от лидера възникна в НЛП поради факта, че Кицу не успя да изгради отношения със съпартийци, както и откритата му враждебност към коалиционния си партньор, лявоцентристката Социалдемократическа партия (СДП). Самият Кицу призна, че му е било трудно да "смиля" това партньорство.

Според румънските медии на 10 април ще се проведе извънреден конгрес на партията, на който за нов лидер ще бъде избран настоящият премиер Николае Чука. В момента на власт в Румъния е коалиционно правителство, състоящо се от представители на три политически сили - Националнолибералната партия (НЛП), Социалдемократическата партия (СДП) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСВР). 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
654 2

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.03 | 02:16

2
КРАЙ НА МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!

2022.04.02 | 19:46

1
Това не може да се случи в България..

Добави коментар

Водещи новини