Кипърското правителство удължи противоепидемичните мерки до 11 април

  • 31 март 2022 12:50

  • 239
  • 1
Кипърското правителство удължи противоепидемичните мерки до 11 април
©
Слушай новината Слушай новината

Кипърското правителство удължи противоепидемичните мерки, които са в сила в страната, до 11 април, съобщи Кипърската информационна агенция, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Решението, взето в сряда и обявено от заместник-говорителя на кабинета Ниови Парисину, предвижда още мярката „тествай се, за да останеш“ (test to stay) да бъде разширена, като в нея от 1 април ще бъдат включени и здравните работници както от държавните, така и от частните болници.

Ситуацията с COVID-19 на Балканите

Мярката, която досега беше в сила за сферата на образованието, предвижда служителите, които са близки контакти на потвърден случай на КОВИД-19 и досега трябваше да се самоизолират, да могат да продължат да ходят на работа, стига в продължение на седем последователни дни да посещават някой от центровете за тестване, определени от правителството, където да си правят безплатен бърз тест. Онези, които откажат да се тестват, ще трябва да се самоизолират, като за периода ще трябва да ползват собствения си годишен отпуск.

В сряда в контролираната от правителството част от Кипър бяха установени 4774 нови случая на заразяване с КОВИД-19 и един починал пациент. Броят на хоспитализираните остава непроменен, 182, но настанените в интензивни отделения са се увеличили от 21 на 25.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ дневният брой на новозаразените в Кипър през последния месец нараства от около 2 хиляди средно в началото на март до около 5 хиляди в момента. Това, за щастие, не се отнася за смъртните случаи, които запазиха низходящата си тенденция. В момента за напълно ваксинирани се смятат около 53,84 процента от населението на страната. Реално ваксинираните са повече, но процентът намаля заради изтичането на шестмесечната валидност на сертификата на онези, на които са поставени само две дози от ваксините.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
239 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Yull Brown Илия Вълков

2022.04.01 | 03:06

1
БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини