Кипър очаква войната в Украйна да струва на страната 1-1,5 процента от БВП

  • 08 март 2022 19:57

  • 2128
  • 0
Кипър очаква войната в Украйна да струва на страната 1-1,5 процента от БВП
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Кипърският министър на външните работи Йоанис Касулидис е изпратил писмо до върховния представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел, в което е поискал обяснения по отношение на ролята на Турция във войната в Украйна, съобщи кипърското издание „Политис“.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13751

За писмото е съобщил самият Касулидис днес на изслушване пред парламентарната комисия по външна политика. Той също така се е обърнал към Борел по въпроса за необходимостта от налагане на решението на Република Кипър за забрана на полетите на руски самолети и в признатата само от Анкара Севернокипърска турска република, за да бъде постигнато спазване на режима в цялата страна.

От своя страна пред комисията министърът на финансите Константинос Петридис е казал, че Кипър ще бъде засегнат от кризата в същата степен, както и много други страни от ЕС. Според него, ако загубата от Русия и Украйна не бъде компенсирана от други туристически пазари, въздействието върху кипърския брутен вътрешен продукт ще бъде в порядъка на 1-1,5 процента, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини