Ковачевски - Рюте: Диалогът със София ще доведе до взаимно приемливи решения

  • 17 февруари 2022 06:03

  • 501
  • 0
Ковачевски - Рюте: Диалогът със София ще доведе до взаимно приемливи решения
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В телефонен разговор с министър председателя на Холандия Марк Рюте, премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски го е информирал, че държавата продължава с прилагането на европейските стандарти в реформите, както и за новата динамика в диалога и откритата комуникация с министър-председателя на България Кирил Петков, съобщават от пресцентъра на правителството на Република Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1269

По време на телефонния разговор двамата са се съгласили, че диалогът Скопие-София ще даде взаимно приемливи решения на отворените въпроси и за двете държави и ще ускори вземането на решение за провеждане на първата Междуправителствена конференция на Северна Македония с ЕС, която се очаква да има положително въздействие за целия регион на Западните Балкани.

Експертни групи обсъждат политическите въпроси между София и Скопие

Премиерът Ковачевски е информирал Рюте и за актуалните политически процеси в Република Северна Македония, особено по отношение на световната енергийна криза и подкрепата на правителството за смекчаване на последиците от нея за гражданите.

Ковачевски е изказал специална благодарност за силната и непрекъсната подкрепа на Холандия по отношение на стремежите на Северна Македония за членство в Европейския съюз.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини