Разследват се постове в мрежата за боледуването на Ердоган от COVID-19

  • 09 февруари 2022 13:42

  • 520
  • 0
Разследват се постове в мрежата за боледуването на Ердоган от COVID-19
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Турските правосъдни власти са наложили мерки за съдебен контрол на шестима души заради техни публикации в социалните медии, свързани с боледуването на президента Реджеп Ердоган и съпругата му Емине от COVID-19, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитираана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Разследвания се водят от следствените служби в 12 окръга на страната във връзка с общо 64 поста в социалните медии, съдържащи провокативно и обидно съдържание спрямо президента.

От всички задържани досега лица шестима са поставени под мерки за съдебен контрол, а 23-ма са освободени след показания, дадени в полицията.

Отделно, са предприети действия и спрямо шест лица, живеещи в чужбина, сред които бившият олимпийски плувец на Турция Деря Бююкунджу. За спортиста е издадена заповед за арест.

Разследванията във връзка с подобни постове, установяването на авторите им и предприемането на мерки спрямо тях продължават, отбелязва телевизията.

Ердоган обяви в събота, че той и съпругата му са се заразили с варианта Омикрон на коронавируса. Той посочи в личния си акаунт в Туитър, че двамата прекарват заболяването с леки симптоми и се чувстват добре, както и че той самият продължава да работи от дома си.

В Африка започнаха да се молят за здравето на Ердоган

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
520 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини