Джонсън: Ще кажа на Путин да се отдръпне от ръба в кризата с Украйна

  • 31 януари 2022 13:47

  • 1795
  • 2
Джонсън: Ще кажа на Путин да се отдръпне от ръба в кризата с Украйна
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви днес, че ще каже на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да се отдръпне от ръба на пропастта по отношение на Украйна, когато двамата разговарят тази седмица, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13615

"Това, което ще кажа на президента Путин, както съм казвал и преди, е, че мисля, че всички ние наистина трябва да се отдръпнем от ръба и мисля, че Русия трябва да се отдръпне от ръба", каза Джонсън пред репортери.

Във връзка с кризата в Украйна британският министър на отбраната Бен Уолъс каза на пресконференция, че е важно да се постигне деескалация на напрежението, тъй като една война би довела до по-голяма нестабилност, по-високи цени на горивата и потоци от мигранти.

Уолъс изрази подкрепата си за предстоящото утре посещение в Москва на унгарския премиер Виктор Орбан, който ще разговаря с Путин, и допълни, че "ние се нуждаем да деескалираме ситуацията и да отстояваме правото на суверенитет на Украйна".

Министърът на отбраната на Унгария Тибор Бенкьо заяви на същата пресконференция, че в момента няма нужда от разполагане на войски на НАТО в Унгария.

Ръководената от Орбан Унгария, която е съюзник в НАТО, има сравнително добри отношения с Русия въпреки напрежението между алианса и Москва заради Украйна.

Великобритания предупреждава Русия за санкции срещу хора и предприятия, имащи тесни връзки с Кремъл

 

Последвайте канала на

1795 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ziko

2022.01.31 | 15:29

2
tocno emigranti vi tryabvat,novite robi.
Иван

2022.01.31 | 14:18

1
Найджъл Фараж: Ако съм българин, в момента щях да си опаковам багажа !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини