Мерките във връзка с COVID-19 в Албания остават непроменени, въпреки скока на новите случаи

  • 13 януари 2022 14:32

  • 275
  • 0
Мерките във връзка с COVID-19 в Албания остават непроменени, въпреки скока на новите случаи
© Getty (архив)
Слушай новината

Противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19 в Албания остават без промяна въпреки нарастването на броя на заразените, съобщава сайтът Екзит, като припомня, че вчера в страната бяха регистрирани 1905 нови случая на коронавирус, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30146

Техническият комитет, който следи положението с пандемията, обяви днес, че ситуацията в Албания се развива според очакванията и нови мерки не са необходими.

Действащите сега мерки включват вечерен час от 23 ч. до 06,00 ч. и задължително носене на предпазна маска в затворени помещения.

Не се позволява събиране на повече от 50 души на едно място.

Културни и спортни събития обаче могат да се провеждат при запълненост на капацитета до 30 процента.

Албания отново въведе полицейски час

При влизането в Албания пътниците трябва да представят сертификат за ваксинация, резултат от PCR или бърз тест или удостоверение за преболедуване на COVID-19. Децата под 6-годишна възраст са освободени от тези изисквания.

Решението за Техническия комитет да не бъдат въвеждани допълнителни мерки е взето въпреки нарастването на броя на случаите на COVID-19 в страната. Във вторник бе регистриран най-високият брой дневни случаи на COVID-19 от началото на пандемията през 2017 г. - 2177.

Заместник-министърът на здравеопазването Еугена Томини заяви, че увеличаването на броя на случаите се дължи и на неспазване на противоепидемичните мерки, особено по време на новогодишните празници.

Комитетът отбеляза, че мнозинството от приетите за лечение в болници пациенти с COVID-19 са неваксинирани и призова гражданите да се ваксинират.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30146

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
275 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини