Проф. Топалов: РСМ още не е готова да приеме това, което е подписала в договора

  • 09 януари 2022 19:27

  • 1245
  • 1
Проф. Топалов: РСМ още не е готова да приеме това, което е подписала в договора
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

В Северна Македония все още не са готови да приемат това, което са подписали в договора, за съжаление. България иска от тях толкова малко – само да признаят това, което са подписали в Договора за добросъседство, че сме имали обща история. Това заяви в предаването „120 минути“ по БТВ проф. Кирил Топалов, член на Българо-македонската комисия по въпросите на общата история.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1236

„Под „обща история“ разбираме, че до 1944 г., преди да бъде създадена Македония сме имали обща история, били сме един народ с един и същ език”, каза още проф. Топалов.

Топ дипломат: Кирил Петков да отиде в Скопие с послание - една думичка в Конституцията

Той допълни, че и президентът, и няколкото правителства, които се смениха, са подкрепяли българската кауза – „да се спазва договорът и да има братски чувства и уважение между нашите народи“.

„За много от европейските политици Балканите са неясна, тъмна тема. Но истинските посланици я познават“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Предадоха езика

2022.01.10 | 01:21

1
Сега се готвят да предадат и бъкгаската история. Заменят българската идентичност с измислената "македонска" идентичност. Признаването на така наречената "македонска" идентичност минава през ликвидацията на българската идентичност, а от там и на 1400 годишната българска държава. Всъщност, това е крайната цел. Неслучайно измислената държава РСМ, в която се говори на юго-форматиран български език, вече има претенцията, че ние говорим на техния "македонски" език!!!! Предателството беше извършено на 01.08.2017 г. от ГЕРБ, ВМРО и НФСБ, в полза на САЩ и на нАТО, с подписа на Бойко Борисов под АНТИБЪЛГАРСКИЯ ДОГОВОР за добросъседство, приятелсто и ала бала, като в чл. 8 на този позорен договор състоялата се българска история беше сложена на тезгяха за пазарлък между двете държави от някаква комисия, а в чл. 14 на позорния договор българомразците нарекоха българския език "македонски", като договорът бил сключен на български и "македонски" език, съгласно конституцията на тогавашната Р. Македония, която вече не съществува!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини