В Сърбия обмислят локдаун заради Омикрон

  • 26 декември 2021 10:46

  • 2455
  • 5
В Сърбия обмислят локдаун заради Омикрон
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Сърбия предлагат опция за локдаун заради Омикрон, епидемиологът Предраг Кон коментира, че поради появата на коронавирус варианта в Сърбия, блокирането отново е поставено на дневен ред, съобщава N1.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1277

Блокирането ще означава превенция на общуването и внезапното разпространение на вируса, като добави, че ситуацията се влошава всеки ден.

"Спадът в броя на новозаразените спря и вече регистрираме много леко увеличение на броя на новозаразените в Белград. Циркулацията на вируса ще е масова и у нас, защото ние сме същите като американците, които за две седмици от 100 процента наличие на Делта стигнаха дотам, че Омикрон вече присъства в 73 процента от случаите", подчертава Кон.

Говорейки преди сесията на екипа за реагиране на Covid, насрочена за вторник, Кон каза, че никой епидемиолог не може да препоръча провеждането на масови събирания като новогодишните тържества. Той отбеляза, че 24-часовата валидност на Covid пропуските е "абсолютният минимум", за който медицинският персонал настоява от месеци.

Проф. Витанов: Омикронът не можа да ни развали празниците, но оттук натам ще има някои промени

"Който иска да слуша това, което казваме, е чул много ясно", каза Кон и добави, че не може да спре онези, които казват, че всичко това са измислици.

"Трябва да достигнем до хората, за да ни разберат. Ако бях с 15 години по-млад и в по-добро здравословно състояние, щях да тръгна из Сърбия, защото ако искаме да се измъкнем от това, трябва да се ваксинират колкото е възможно повече", добави той.

Последвайте канала на

Калина Христова
2455 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.27 | 09:21

5
РОСНАКА НЕ КРАДЕ,А ВЗЕМА КОЕТО РЕШИ.РОСТАКА НЕ ЛЪЖЕ,ТОЙ ПРОСТО ТАКА СИ ДИША.УКРАЙНА,ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСКА БЪЛГАРИЯ ЖЕЛАЕ ДА ИЗРИНЕ РУСКИТЕ ЛАЙНА. ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ЩЕ ЗАГРАБИ,СМАЖЕ И ОСЕРЕ НЕСЪГЛАСНИТЕ ТЕРИТОРИИ. ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....

2021.12.26 | 12:21

2
Трябва всички не ваксинирани да бъдат уволнени от работа , простите им деца да бъдат изключени от училищата. И да им се спрат помощите за да измрат от глад
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.26 | 15:42

4
ТРЯБВА ВСИЧКИ КОИТО МИСЛЯТ С ТЕЛЕВИЗОРА СИ КАТО ТЕБ, ДА БЪДАТ КАСТРИРАНИ, ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА ГЛАСУВАТ И ДА ИМ СЕ СПРЕ ИНТЕРНЕТА.
София

2021.12.26 | 13:03

3
Чипа от ваксината ти е размекнал мозъка !!!!

2021.12.26 | 11:20

1
Що бе,не ви ли кефи ООООмакароня.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини