В Кипър влязоха в сила нови мерки срещу разпространението на COVID-19

  • 15 декември 2021 16:26

  • 494
  • 2
В Кипър влязоха в сила нови мерки срещу разпространението на COVID-19
©

От днес влизат в сила новите мерки срещу разпространението на COVID-19, обявени в понеделник от правителството на Република Кипър, съобщава електронното издание на кипърския вестник "Филелефтерос".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

Мерките са насочени както към неваксинирани, така и към ваксинирани лица. Гражданите, които имат контакт с потвърден положителен случай на COVID-19, трябва да се подложат на антигенен тест в рамките на 72 часа и на безплатен ПСР тест на седмия ден от контакта. Това важи и за хора с поставени две дози от ваксината. Изключение се прави само за тези с три дози.

Кипър въвежда нови ограничения заради Омикрон

Задължителна карантина в места, посочени от здравното министерство, се предвижда за лица, дали положителен резултат за зарязване с Омикрон или бъдещи негови вариации. Самоизолация се налага на граждани, били в контакт със заразен, независимо от ваксинационното им покритие.

Кипърското правителство реши да бъде анулиран здравният сертификат за всички, които не са се ваксинирали с трета доза до седем месеца след поставянето на втората доза. На 15 януари мярката ще бъде преразгледана.

От днес до 31 януари на обществени прояви като сватби, кръщенета и ресторанти в хотелски комплекси ще могат да бъдат посещавани само от ваксинирани лица.

Първи случаи на Омикрон са установени в Кипър

За пристигащите на острова граждани е въведен задължителен антигенен тест, направен в рамките на 72 часа от пристигането.

От утре започва и ваксинацията на деца на възраст между 5 и 11 години, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
494 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.15 | 17:39

2
След всяка ваксина умират невинни хора. Умират от тромбози, инфаркти на миокарда, мозъчни инсулти, автоимунни заболявания, парализи, деменции и т. н. Ваксините предизвикват вирусни мутации и нови варианти на вирусите, които се пренасят и разпространяват от ваксинираните хора. В резултат ваксинираните хора се превръщат в преносители на заразата, превръщат се във вируси. И накрая, ваксинираните хора стават роби на фармацевтичните компании и трябва да се инжектират на всеки 2-3 месеца, за да останат живи... Айде сега, идете и си сложете Бустер 3-4-5-6...

2021.12.15 | 16:47

1
гамо шисто

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини