Зоран Заев честити на Кирил Петков избирането му за премиер на България

  • 14 декември 2021 13:20

  • 1217
  • 3
Зоран Заев честити на Кирил Петков избирането му за премиер на България
© Getty Images/Guliver (архив)

Премиерът на Република Северна Македония Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на в телефонен разговор е честитил на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически избирането му за премиер на България, при което двамата се съгласили да продължат да работят за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство между Република Северна Македония и ЕС, съобщи МИА.

На колегата Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически честитих избора за председател на Министерския съвет на Република България. В телефонния разговор пожелах на премиера Петков успешен мандат и осъществяване на всички приоритети, утвърдени в програмата на неговото правителство с цел благополучие и просперитет на българската държава и българските граждани, заяви Заев на официалната си страница във Фейсбук.

Заев заяви, че в разговора двамата са изразили готовност да ускорят комуникацията и сътрудничеството чрез няколко работни групи в областите икономика, култура, здравеопазване, енергетика, инфраструктура и други области от интерес за македонските и българските граждани.

Избраха Кирил Петков за министър-председател, 134 депутати одобриха и новия кабинет

Съгласихме се да продължим да работим за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство на Северна Македония в ЕС и за нов позитивен импулс за укрепване на двустранните отношения между нашите две страни в името на общото европейско бъдеще, посочи Заев във Фейсбук.

Радина Лазарова
1217 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тъъйии

2021.12.14 | 13:53

3
Я не се мазни зайо байо
Тхййиии

2021.12.14 | 13:53

2
Тъпак

2021.12.14 | 13:39

1
Зайко, марш в хралупата!

Добави коментар

Водещи новини